Milla Veteläinen. Kuva: Sini Riekki / Ylä-Kainuu

Milla Veteläinen ehdolle Kainuun Keskustan jäsenvaaliin eduskuntavaaliehdokkaista

Suomussalmelainen Milla Veteläinen pyrkii Kainuun Keskustan jäsenvaalissa piirin eduskuntavaaliehdokkaaksi. Veteläistä ehdokkaaksi esittävät Keskustan Ämmänsaaren paikallisyhdistys ja Keskustanuorten Ylä-Kainuun osasto. Veteläisen ehdokkuutta lämpimästi kannattavat Keskustan Suomussalmen kunnallisjärjestö sekä Kainuun Keskustanuoret. 

”Olen erittäin kiitollinen jo tähän mennessä minulle osoitetusta tuesta, niin suomussalmelaisilta keskustalaisilta, kuin kainuulaisilta keskustanuoriltakin. Toimintatapani on käydä keskusteluja erilaisten ja eri-ikäisten ihmisten kanssa laajalla rintamalla. Eduskuntavaaleissa menestyäkseen tarvitaan tukea kattavalta joukolta, ja kutsun kaikki innostuneet mukaan yhteiseen työhön niin Keskustan, maakunnan kuin Suomenkin tulevaisuuden puolesta”, Veteläinen lausuu. 

”Olen huolissani nuorten matalasta äänestysaktiivisuudesta ja kiinnostuksesta vaikuttamiseen. Nuorena eduskuntavaaliehdokkaana pystyisin vetoamaan myös nuoreen kainuulaiseen sukupolveen: Kainuussa on hyvä elää tulevaisuudessakin, kun pidämme huolta maakunnan elinvoimasta. Maakunnan tulee tarjota ympäristö kasvaa ja kehittyä, ja ennen kaikkea mahdollisuuksia paremman huomisen puolesta. Minut jo tuntevat tietävät kuitenkin myös, että ajatus ylisukupolvisuudesta on luonnollinen osa ajattelutapaani. Saan kunnian toimia erilaisten ihmisten kanssa päivittäin, ja se on suuri ajattelutavallinen rikkaus”, Veteläinen linjaa. 

Veteläinen on 20-vuotias ylioppilas, ja hän viettää parhaillaan välivuotta Suomussalmella työskennellen. Hän toimii Suomussalmen kunnanvaltuuston puheenjohtajana, Kainuun maakuntavaltuutettuna ja aluevaltuutettuna, sekä Kainuun Keskustanuorten puheenjohtajana ja Kainuun Keskustan varapuheenjohtajana. 

Keskustan Kainuun piirin jäsenvaali eduskuntavaaliehdokkaista järjestetään toukokuussa. Piiri voi asettaa kolme ehdokasta Kainuun ja Pohjois-Pohjanmaan keskustapiirien yhteiselle Oulun vaalipiirin ehdokaslistalle. Eduskuntavaalit käydään huhtikuussa 2023.